Wonderpony

Scheren

Tegen een vergoeding van Nafl. 50,- kan ik uw paard, pony of ezel scheren (incl. voorrijkosten).

Ik ben meestal 1,5 uur met een dier bezig, ongeacht de grootte. Met een Falabella minipony ben ik net zo lang bezig als met een Fries paard.

 

  • Ik scheer het model dat jij wilt. Bij rijpaarden laat ik een klein dekentje over op de plek van het zadel. Naar wens kan ik simpele figuurtjes scheren op de billen. (Zie voorbeelden op foto's onderaan).
  • Ik heb meestal geen assistentie nodig als het paard kort en stevig aangebonden kan staan.
  • Ik neem voor het paard echt de tijd om te wennen aan het geluid en het gevoel van de scheermachine. Die maakt best wat herrie voor een dier. Als het van jou mag, beloon ik het paard bij goed gedrag met een klein brokje. Zo kan het scheren zelfs leuk worden. Bange paarden blijven naar mijn ervaring maar een klein uur bang, daarna zijn ze moe en blijven ze gewoon stilstaan. Vaak laten ze dan ineens alles toe t/m het scheren achter de oren, de wangen en de onderkaak. Ik houd het gedrag en stressniveau van het dier continu in de gaten en anticipeer erop met bijv. korte pauzes om het dier niet teveel te belasten. Het moet leuk blijven, ook voor een volgende keer.
  • Het paard moet van tevoren heel goed schoon en helemaal droog zijn. Wassen kun je zodoende beter een paar uur van tevoren doen. Of was de avond ervoor, en poets de ochtend heel goed. 
  • Ik heb stroom nodig. Het is handig als er een 110V stopcontact in de buurt is. Ik heb verlengsnoeren tot 80 meter. Zonodig neem ik een trafo mee (bij alleen 220V).

Ander dier scheren

Voor het scheren van een ander dier (bijv. ezel, schaap) reken ik Nafl. 35,- per uur. Met schapen en ezels heb ik nu enige ervaring en dat ging prima. Ook met mijn scheermachine voor paarden en koeien. Als het dier niet kort aangebonden kan staan, heb ik assistentie van iemand nodig om het dier stil te fixeren. Het dier plat neerleggen ben ik geen voorstander van, ik heb ze graag staande.

Voorbeelden van resultaten:


Stuur hieronder een e-mail als je je dier wilt laten scheren, of een vraag hebt.

Ik beantwoord deze email binnen 1-2 dagen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb