Wonderpony

Hoeftrimmen / bekappen

Paard, pony of ezel bekappen Nafl. 50,- per beurt (incl. voorrijkosten). Ook veulens.

Bij meerdere (kleine) dieren uurtarief van Nafl. 45,- mogelijk (met een minimum van 45,-).

XL paard bekappen Nafl. 70,-.

Rotstraal/hoefrot/WLD behandeling Nafl. 10,- per 2 hoeven.

Alleen advies op locatie Nafl. 25,-.

Les in barefoot bekappen Nafl. 50,- per les (excl. gereedschap).

- In combinatie mogelijk met een bekapbeurt.

- (Ik heb momenteel enkele setjes nieuw / tweedehands gereedschap, accessoires te koop).

Een halfjaar geleden ben ik begonnen om ook voor anderen paarden, pony's en ezels te bekappen. Mijn eigen pony, die tot 2018 in Nederland stond, bekap ik zelf al 13 jaar. Zij loopt zo barefoot op asfalt en grint (soms wel met hoefschoenen) en heeft nooit ijzers gehad. Nadat ik haar in 2002 van hoefbevangenheid heb genezen middels bekappen en management, heb ik mij ook erg verdiept in hoefbevangenheid, gerelateerde hoefproblemen en hoefschoenen. Ik ben geschoold door workshops van 3 of 4 verschillende ervaren bekappers/smeden. Daarna liet ik mijn werk 2x per jaar door hen beoordelen. Ik blijf mezelf continu bijscholen d.m.v. boeken en online scholing.

 

Ik heb graag dieren die prettig hun voeten geven en niet proberen te trappen. Voeten geven betekent 'wapens inleveren' voor paarden en ezels, en daar hebben ze niet altijd zin in. Maar (dreigen met) trappen is ook vaak een teken van stress en/of ongemak (met zeer gevarieerde redenen zoals hoefproblemen, pijn, stijfheid, balansproblemen, wantrouwen of negatieve ervaringen). Oefent u graag met uw dier voordat ik kom, en wees geduldig. Als dat niet goed lukt, kunnen we samen een plannetje opzetten om dit te verbeteren. Ik ben nl. ook trainer. Ik probeer het bekappen niet te lang door bij dieren die serieus (dreigen te) trappen, voor mijn eigen veiligheid. Ondanks onvolledig bekappen moet ik die dag toch het volledige bedrag in rekening brengen.

 

Ik doe altijd verslag naar de eigenaar / contactpersoon. Dit is inclusief het gewone tarief. Bij hoefproblemen werk ik met fotorapportages om zo het probleem en de genezing te monitoren. Zie voorbeelden hiervan onderaan de pagina. 

 

Als je zelf je dier wilt leren bekappen, wil ik je graag in delen (lessen) een inleiding geven, demonstreren en coachen tegen hetzelfde tarief als bekappen. Of eens met je meekijken als je het zelf al doet. Twee zien meer dan een. Wel vind ik dat je zorg moet dragen dat je een gedegen opleiding of workshops gaat volgen in bekappen. Dit in het belang van je eigen dier om geen problemen in de hand te werken. Ik heb daarvoor adviezen voor je klaarliggen. Ook voor het aankopen van kwalitatief goed gereedschap tegen normale prijzen.

 

Paardenhoeven:

Ezelhoeven:

Stuur hieronder een e-mail als je wilt laten bekappen, of een vraag hebt erover.

Ik beantwoord deze email binnen 1-2 dagen.