Wonderpony

Over Claudia

Mijn kleinschalige business "Wonderpony Care & Training" is ooit begonnen met het doen van mestonderzoeken in 2013 in Nederland. Na onze remigratie naar Curacao in 2018 zijn daar op een heel natuurlijke manier meer services bij gekomen. Eerst de paardentraining, waarna consulting, scheren, bekappen en evenementen. In het verschiet zijn nog lessen (mennen, grondwerk) en workshops (door externen).

Werkzaamheden mestonderzoek

In het najaar van 2013 heb ik in Nederland bij wormtest.nl een erg goede cursus gevolgd die mij leerde wormeitellingen te doen en advies te geven. Ik vond dit erg leuk en het sloot naadloos aan bij mijn eerdere studies en werkervaringen. Ik ben heel handig met de microscoop door mijn eerdere werk als biologiedocent op een Nederlandse school, ik heb veel ervaring met laboratoriumwerk door mijn vroegere bijbaan bij het nVWA, en de rest is biologie (mijn studie). De cursus was ook precies de goede verrijking na mijn afstudeervak over parasiet-vermijdend gedrag van pony’s. Verder past de wereldwijde strijd tegen resistentie voor wormmiddelen mooi bij mijn visie op holistische gezondheid van dieren en de natuur.

Handelsnaam

Sinds begin 2016 heb ik de diensten van mijn mestonderzoeken ondergebracht onder mijn handelsnaam "Wonderpony". Het is mijn droom geweest om ooit een kleine onderneming te draaien en die te vernoemen naar mijn eigen Dartmoorpony Wonder. Dat lukte in december 2015 in Nederland helaas niet. Bij de Kamer van Koophandel werd mijn verzoek om ZZP-er te worden, afgewezen. Er moest de nodige groei in het bedrijfje zitten en ik wilde graag op kleine schaal blijven. Zodoende kreeg ik ook geen KvK-nummer.

Wel mocht ik toen van de KvK een handelsnaam Wonderpony dragen, diensten verlenen tegen betaling en klanten werven. Het werken op kleine schaal, met vooral de focus op de dieren en de eigenaren en niet op ondernemen, bevalt me uitstekend.

Erkenning door de nVWA was door het ontbreken van een KvK-nummer ook niet mogelijk. Zelf stuur ik regelmatig mestmonsters naar andere labs om mijn eigen werk te controleren. Ook op Curacao raadpleeg ik een collega bij de Veterinaire Dienst van het ministerie, of dierenartsen. Ook school ik mezelf continu bij! Ik heb geregeld contact met allerlei experts, zoals docenten en dierenartsen, vaak uit het buitenland.

 

Foto met dank aan Remco Zwinkels (AD) en Horse Medicine, Stompwijk Nederland


Dartmoor hengst Remy van Wieldrecht en merrie Rosa van de Langewiek ruziën in de weilanden van Droevendaal om een mesthoop tijdens mijn afstudeeronderzoek in Wageningen Nederland, 2008.


Maak jouw eigen website met JouwWeb