Wonderpony.jouwweb.nl
Home » Over

Over

Werkzaamheden

In het najaar van 2013 heb ik bij wormtest.nl een erg goede cursus gevolgd die mij leerde wormeitellingen te doen en advies te geven. Ik vond dit erg leuk en het sloot naadloos aan bij mijn eerdere studies en werkervaringen. Ik ben heel handig met de microscoop door mijn huidige werk als biologiedocent op school, ik heb veel ervaring met laboratoriumwerk door mijn vroegere bijbaan bij het nVWA, en de rest is biologie (mijn studie). De cursus was ook precies de goede verrijking na mijn afstudeervak over parasiet-vermijdend gedrag van pony’s. Verder past de wereldwijde strijd tegen resistentie voor wormmiddelen mooi bij mijn visie op holistische gezondheid van dieren en de natuur.

Handelsnaam

Sinds begin 2016 heb ik de diensten van mijn mestonderzoeken ondergebracht onder mijn handelsnaam "Wonderpony". Het is mijn droom geweest om ooit een klein onderneminkje te draaien en die te vernoemen naar mijn eigen geliefde Dartmoorpony Wonder van Droevendaal. Dat lukte in december 2015 helaas niet. Bij de Kamer van Koophandel werd mijn verzoek om ZZP-er te worden, afgewezen. Er moest de nodige groei in het bedrijfje zitten en dat was en ben ik niet van plan. Zodoende heb ik ook geen KvK-nummer.

Wel mocht ik van de KvK een handelsnaam Wonderpony dragen, diensten verlenen tegen betaling en klanten werven. Het werken op kleine schaal, met vooral de focus op de dieren en de eigenaren en niet op ondernemen, bevalt me uitstekend.

Erkenning door de nVWA is door het ontbreken van een KvK-nummer ook niet mogelijk. Of ik ergens gecertificeerd kan worden, dat ga ik graag nog uitzoeken. Zelf stuur ik regelmatig mestmonsters naar erkende labs om mijn eigen werk te controleren. Ook school ik mezelf continu bij, door uit nieuwsgierigheid bijv. wetenschappelijke artikelen te lezen. Ook houd ik contact met allerlei experts, zoals docenten en dierenartsen.

 

Foto met dank aan Remco Zwinkels (AD) en Horse Medicine, Stompwijk


Dartmoor hengst Remy van Wieldrecht en merrie Rosa van de Langewiek ruziën in de weilanden van Droevendaal om een mesthoop tijdens mijn afstudeeronderzoek in Wageningen, 2008.