Wonderpony.jouwweb.nl
Home » Aanbod

Aanbod

Mestonderzoek

 • Mestonderzoek voor paarden en ezels (ook veulens). 
 • Mestonderzoeken tegen zo laag mogelijke tarieven door mijn niet-commerciële insteek.
 • Onderzoek na aanlevering van een kleine hoeveelheid mest, verzameld volgens een bepaalde procedure.
 • Betrouwbare metingen van zo vers mogelijke mest. Ik doe dit op kleine schaal en creëer zo de ruimte om kwaliteit te leveren. Het aanleveren en onderzoeken gaat daarom op afspraak.
 • Ik let behalve op wormeieren ook op andere zaken in de mest, zoals zand in de darm, signalen van grote gebitsproblemen of een bevestiging van je vermoeden dat het iets (anders) goed mis is in de darm of het lichaam (voor zover ik dit kan waarnemen). Bij afwijkingen geef ik dit aan. Vragen staat vrij.
 • Ik stel een advies op over (wel of niet) ontwormen en met welk middel, en hoe. Ik stel het advies op aan de hand van de wormeitellingen en enkele gegevens van het dier. De gegevens verstrek je aan mij via een formulier dat de eigenaar/verzorger invult.
 • Mijn adviezen zijn in Nederland altijd geaccepteerd door verschillende dierenartsen. Als de dierenarts bewijs wil zien van eventuele gevonden wormeitjes, kan ik foto’s van het onderzoek aanleveren. Vraag dit van tevoren.
 • Na ontwormingskuren kan ik opnieuw een onderzoek doen (controle) om te controleren of de kuur zijn werk heeft gedaan en of je dier drager is van resistente wormen.
 • Ophalen van monsters kan tegen lage voorrijkosten voor het ophalen van (samen) 5 of meer mestmonsters. Je kunt de monsters ook zelf bij mij langs brengen, dat kost je niets.
 • Na een advies voor ontworming moet je contact opnemen met je eigen dierenarts. Ik verstrek nl. geen ontwormingsmiddelen. Je kunt met de uitslag van het onderzoek (ook nog overleggen wat je het beste kunt doen, en zo) het benodigde middel krijgen. 
 • Verder kan ik proberen al je vragen betreffende wormen en wormmanagement te beantwoorden. Ik bestudeer regelmatig wetenschappelijke literatuur over wormen, wormenmiddelen en andere gerelateerde zaken.

Foto: boven een eitje van een bloedworm (bij bijna alle paarden aanwezig), onder ei van een spoelworm


Lezing / workshop

Ik geef ook zo af en toe op aanvraag een lezing of workshop over paarden(welzijn) en gedrag, wormen en wormmanagement, of training van paarden. Hierin kan ik de complete basis aanhalen, en/of diep ingaan op wetenschappelijke kennis.

De doelgroep maakt mij niet uit. 

De lezing / workshop kan in het Nederlands of in het Engels.

Wat voor lezing of workshop je graag bij mij wilt boeken, kan in overleg. Wat ik in huis heb, kun je raadplegen bij de knop Over, en de CV rechts daarvan.

Het tarief van een lezing / workshop gaat ook in overleg.


Lessen

Ik heb ondertussen 28 jaar ervaring met paarden in alle soorten, maten en leeftijden. In het verleden heb ik met lastige paarden gewerkt en twee daarvan op wedstrijdniveau tot dressuur L2-niveau uitgebracht (tot 2001). 

Ik heb de KNHS Basisinstructeursopleiding afgerond in 2005, en kan daarmee dressuur- en springlessen geven.

Ik heb ook sinds 2011 een koetsiersbewijs. Ervaring daarin ben ik aan het opbouwen.

Ik heb op in totaal 3 maneges in zowel Nederland als Curaçao lesgegeven aan beginners en licht gevorderden, in totaal 7,5 jaar.

Mijn pony Wonder en ik zijn van 2012 tot 2018 in training van de Academische Rijkunst bij Ylvie Fros, Lunteren Nederland. Ik beheers hiervan de basis van grondwerk (t/m travers aan de hand) en zou deze in een les/workshop kunnen overbrengen.

 

Voor mij is het totaalplaatje belangrijk. Het rijden of trainen moet voor zowel paard als ruiter/trainer leuk zijn en de samenwerking tussen mens en dier boeit mij het meest. Ik ben zo eerlijk en helder mogelijk naar het dier toe, dit lost vaak al veel problemen op. Omdat in het verloop van de training van paard en ruiter vaak grondbeginselen van de basis langzaam uit het oog worden verloren, ben ik vooral hier scherp op. In deze zin zou ik ruiters en paarden van alle niveau's kunnen lesgeven. Met mijn getrainde oog als etholoog (diergedragkundige), dierbioloog en fysioloog en mijn kennis van gedrag, dressuur en biomechanica kan ik elke ruiter een hand helpen.

Proeflessen zijn altijd gratis.